lördag 24 oktober 2009

Sticka mössor

var inte min plan just nu, jag skulle ju ägna mig åt mina egna "åtsidanlagda" projekt men det har iallafall blivit lite mössprojekt, nu senast en helt okreativ som ska fungera som värmekälla under en stridshjälm. Jaja, så kan det bli om man lever med en militär. Men det är ju kul att göra nåt som är verkligt avsett för användning. När man gör delikata spetssjalar händer det gärna att dom hamnar i ett skåp för att folk inte näns använda dom.

Har hittat en alldeles jättehärlig daghund i miniformat. Blir bara nån enstaka dag för matte jobbar timmar men ändå... Hon var hit igårkväll med husse och matte, jag som är van vid belgare och Sigge svamphund iakttog med viss förskräckelse hur hon tog sig in i minsta vrå och kom glatt framskuttande med t ex ett garnnystan i munnen. Blir väl en bra anledning att inventera och sortera förråden i välförslutna kartonger. Kul ska det bli iallafall att ha en promenadkompis framöver så man verkligen tar sig för med att gå ut. Som vädret är nu är det allt för frestande att sitta hemma i fåtöljen och sticka med en ljudbok i örat. Måste vara något av en rekordanvändare hos Storytel, har redan läst 28 böcker!

När man är ute mycket i skogen är det svårt att undgå ett väldigt väldigt tråkigt fenomen! KYRKAN skövlar skog.... Vore det någon skogägare man borde kunna lite på vore det väl dom, men tydligen är kapitalbehovet stort just nu så man struntar i folks behov av rekreation och alla djurs, växters och insekters behov av orörd mark. På Sigge svamphunds blogg finns just nu ett bildexempel. Hur får man stopp på sånt????? Har hittat en länk som kanske kan vara till nån nytta men jag vet inte om det håller undan just kyrkans skövlingar. Ett klick för skogen.

Idag ska det packas igen, maken kom hem för ett par dagar sen men nu är det dags att ge sig iväg igen. Och snart är det avresa för flera månaders bortavaro... Tycker det står om Afghanistan i varenda tidning jag öppnar just nu.

Ha en trevlig helg! Det planerar vi att ha....

onsdag 21 oktober 2009

Ännu tid för svampskogen

och det är ju något som definitivt prioriteras över stickningen, ibland iallafall. Igår hade Sigge svamphunds matte lusläst kartan och hittat ovandrade skogar med kärr och hade dessutom kännedom om att just det markområdet lär vara kalkrikt så det kunde tänkas vara fyndplats för rödgul trumpetsvamp... Bryggde kaffe, men fick lov att köpa macka i samband med tankning för "någon" hade inte handlat på ett tag. Blir lätt så när man är mycket ensam. Och så iväg.... Det var rätt dimmigt på morgonen men ett antal plusgrader så det var ingen risk för halka. Plockade upp en glad Sigge med matte i Hälleforsnäs och så gav vi oss av. Ett rådjur dök upp vid vägkanten men på sånt avstånd att det inte blev nån incident, inne i skogen syntes ett kid. Vacker syn, men man vill ju inte göra närmare bekantskap. Och sen följde en kärrvandring! Ingen skulle kunna få mig att hoppa, klänga och klättra på det sättet om det inte rörde svampplockning! Inte klokt vad man tar sig för för de små raringarna. Och efter ett antal kärr var korgarna fulla och tunga som bly! Höstsvamp är fuktig och tung trots att de en och en är små och lätta!

På vägen hem stannade jag till hos Belgarhuset, det börjar vara dags att leverera valpar idag och jag ville se hela flocken en sista gång. Åtta valpar är MÅNGA!!! Satt på golvet med dom en stund och de gjorde sitt bästa för att äta upp både mig och mina kläder.

Stickat blev det inget igår men all svampen är klar och i torken och än är det tid för fler vandringar.

tisdag 13 oktober 2009

Strålande höstväder

här i Eskilstuna men jag ser att det visst kommit några snöflingor här och var. Inget spår av nåt sånt häromkring just nu iallafall, bara solsken och flammande höstfärger. Borde kanske gå ut och njuta men jag krigar med en förkylning så det får nog bli en innedag med stickning. Har hittat ett företag som heter Storytel som tillhandahåller ljudböcker via mobilen till en rimlig kostnad så jag sitter i min fåtölj och låter bok efter bok strömma genom öronen medan jag stickar på lite olika projekt. Just nu har jag experimenterat lite med att sticka mönsterstickning med bomullsgarner på en ullbotten (Karisma och Muscat). Ska bli intressant att se vad som händer när man tvättar, om bomullsgarnet kryper ur eller om det blir vackert. Spännande är det iallafall, mönstret får mer liv när det blir kontrast även i lyster och inte bara i färg.

lördag 3 oktober 2009

Garnaffär

Det är ju inte direkt nån hemlighet att jag älskar Nystvindan och att en anställning där, om så enbart på deltid, vore min stora dröm men tack och lov kommer fler garnbutiker i närområdet! http://www.avigochrat.se/index.html i Torshälla är ett välkommet nytillskott. Nope.... jag har inte minsta chans att få jobb där, innehavarinnan har döttrar med samma intresse, men det är ett kul komplement så man kan hitta ännu fler roliga garner! Där hittar man bl a en härlig blandning med ull/soja som ger ett skimrande resultat med tungt fall och några roliga blandgarner med olika strukturer.

Ohöljd reklam!

Vet du nån som vill publicera kul böcker... här finns en skribent!!! http://svamphunden.bloggagratis.se/

Vet du nån som vill läsa mer som en nybörjare i stickning som utvecklats rekordfort och är så produktiv och kreativ så man bara häpnar.... och DESSUTOM kunnig i layout etc http://emmagjort.blogspot.com/search?updated-max=2009-09-07T21%3A55%3A00%2B02%3A00

Vet du vilka som är stickandebloggvärldens bästa vänner? http://evaihalmstad.blogspot.com/ och http://parlmudden.blogspot.com/ . Det är vänner som hänger i fast det kärvar ett tag (länge....).

Vet du nån som vill köpa hundvalpar att arbeta med och uppfödda i totalt trygg och kärleksfull miljö? http://belgarhuset.bloggagratis.se/

Nä.... inte någon som helst vinning har jag av dessa rader men det är människor jag respekterar och tycker så intensivt mycket om så de förtjänar ett extra omnämnande!