måndag 9 mars 2009

Arbetslös(a)

Uppbrottet från Kenya blev hastigt och oväntat pga en familjetragedi. Jag kom hem redan i september och har varit hemma sen dess. Maken återvände och jobbade kontraktstiden ut men är nu hemma. Det visade sig vara i totalt fel tid vi kom hem! Det är ständiga rapporter i media om nya varsel och samhällsekonomin dalar vilket påverkar arbetsgivarnas förmåga att/vilja att anställa. Så här går vi båda två, arbetsföra och sugna på att hugga i, men till ingen nytta... vilket slöseri arbetslöshet är i ett samhälle där så mycket skulle behöva utföras... Jag ska berätta mer senare om våra öden och äventyr medan vi försöker hitta nya jobb, det är en lång och skumpig resa kan jag försäkra och mycket av svagheterna i vårt system blottas... Vi ser kanske lite mer av det än andra eftersom vi varit utom EU så länge så vi har trillat ur alla trygghetslösningar som finns i sverige, dvs A-kassa, sjukpenning osv. Och när man väl trillat ur är det inte helt enkelt att leta sig in igen!

Vi söker allt vad vi kan på allt som dyker upp söder om Gävle och för att få känna oss åtminstone lite till nytta medan vi letar så får vi jobba på Röda Korset. Tack och lov för det!!!! Det är lite speciellt att jobba i en frivilligorganisation där alla utför oavlönat arbete men det är både roligt och givande och ett betydligt bättre sätt att tillbringa sin tid än att sitta hemma och titta på väggarna.

Har DU nåt jobb åt oss så tveka inte att höra av dig.... Vi kan/vill båda hugga i med det mesta och det vore underbart att få se en lön trilla in igen...

1 kommentar:

Märtagreta sa...

Tufft, jag har inget begrepp om hur länge ni varit utomlands. Nog är det en galen tid att komma hem igen till, det kan jag förstå.