onsdag 18 juni 2008

När man ska vara borta länge

tömmer man kylen och gärna också frysen och stänger av. Och när man vet att det bara blir ett fåtal övernattningar vill man inte direkt fylla på så mycket heller. Men innan vi skulle till Jönköping skulle vi vara ett par nätter i Eskilstuna så lite var vi tvungna att handla ändå. En natt tillbringades hos Belgarhuset med snälla människor och hundar som tog väl hand om oss. Härligt att se hur fint de fått det i sitt nya hem!!! Och gott med svensk kokt potatis, sill och jordgubbar till efterrätt.

Hade först tänkt åka MC till Jönköping, men eftersom Görans mor har sin familjs gravar i Helsingborg och förmodligen skulle vilja besöka dom så bestämde vi oss för att ändå hyra bil. Blev Avis, där vi hyrt några gånger tidigare. Dom var så snälla att vi fick ut bilen lite tidigare! Men vi tog ändå MC:n ut till Belgarhuset, en av de få turer jag hann vara med på. Saknar MC-åkandet... Det är en alldeles speciell känsla att ge sig ut på två hjul.

Väl i Jönköping insåg vi snart att det var väldigt bra att vi hyrt bil för det visade sig bli en hel del vi behövde ta med oss därifrån inför hennes flytt! När vi skulle åka var bilen FULL. Men det kändes bra att ha börjat packandet, det måste ju ändå göras.

Helsingborgsresan blev av, och till min enorma glädje föreslog hans mor att vi när vi ändå var dit skulle besöka Sofiero!!! För er som inte är så trädgårdsintresserade kan jag berätta att på det slottet har kungligheter anlagt rabatter som än idag används som modeller för hur man planerar en ideal rabatt samt att det där finns en enorm samling av Rhododendron!!! Vilka rimligen borde ha sin blomningstid nu... Och det hade dom... Ååå vad det var fantastiskt att få gå omkring där och titta. Hann också gå lite på stan, har aldrig varit där. Fick veta lite om hur det var gammalt tillbaks i tiden. Har aldrig tänkt så mycket på den delen av sverige och vilket inflytande hamnen har på handel och liv. Som inlandsbo blir man ju lite inkrökt. Det blev en lång men härlig dag och jag tror alla tre var nöjda när vi kom till lägenheten på kvällen.

Den dagen vi for därifrån var hypereffektiv. Började dagen med städning i Jönköping, så letade vi oss hem til lPärlmudden där vi fick en utmärkt lunch och trevliga samtal om stickning och lergökar, fikade i Arbrå med en sydafrikansk man på besök hos sin svärmor, middag i Örebro och sen somnade vi gott när vi kom till Eskilstuna.

Eskilstuna ja... Det var underbart att vara hemma och träffa stickkompisarna igen! Gå till Nystvindan och njuta av att se mängder med garner och höra vad som hänt sista tiden. Sitta ute på Djurgården på världsstickardagen med ett dussin likasinnade. Fast lite full i skratt blev jag över Folkets reportrar som var dit och fotade och frågade lite. Dom var mest intresserade av om vi tävlade i vem som stickade fortast osv. Typiskt killar... Dom såg ingenting av den kreativitet och hantverksskicklighet gruppen besitter! Dom såg inte ett dugg bakom kulisserna, missade totalt alla fantastiska människoöden som finns i vår grupp. Alla har en spännande historia att berätta, i stickningen förenas vi och våra samlade erfarenheter som vi sakta delar med varandra bildar en alldeles särskild gemenskap som bara kan uppnås där människor delar en passion. Stackars, stackars karlar som är så blinda......

I övrigt var sig stan lik, på de flesta restauranger får man tjoa och vifta för att få personalens uppmärksamhet. Utom på underbara Josefs vid stationen. Vilken fantastisk mat, service och dessutom rimliga priser. Överlag ligger Eskilstunas restauranger på en mycket vettigare prisnivå än Östersund vilket gladde oss. Men varför kan man inte BÅDE få god mat, vänlighet och bra priser!?!

I slutet av de tre veckorna var vi rejält trötta. Glädjande var att Görans son som är i Afghanistan var hemma på ledighet och hade möjlighet att komma förbi ett par dagar! Lite spräckte det planeringen men det var det värt. Det var fantastiskt att få höra om FN-gruppens liv och leverne och roligt att träffa honom. Packa hann vi med, lite blev glömt men det blir det ju alltid oavsett om man packar för tre dagar eller tre månader och nu vet jag inte för hur lång tid jag packade. Kanske kommer hem i augusti, kanske i december.... Städningen blev inte så bra som jag hade önskat men man kan ju inte få allt.... Hann inte heller träffa alla vänner, vilket smärtar mera men nästa hemresa får prio bli på vänner. Och förhoppningsvis några skogspromenader. Oj vad man blir lat av att bo i en röd soffa med dator eller stickning hela dagarna... Och nu sitter jag där igen... och det är sköööönt.... Men be mig inte välja vilket liv jag föredrar! Alla har sina för- och nackdelar. Enda sättet är nog att vara där man är och ta vara på det som är bra här och nu.

4 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Det var så trevligt att ni hittade hit!
Ha en bra midsommar!!
KRAM

Anonym sa...

Vad skönt att veta att du har kommit på plats igen. Våra möten blev visserligen korta men trevliga. Visst var det lyckat på Djurgården.
Du är välkommen in närhelst du kommer.
Glad midsommar önskar Lena

Anonym sa...

Ni hade det häktiskt, for land och rike runt under er korta vistelse i Svedala men nog tyckte jag att ni ändå kopplade av lite när ni var hos oss. Ni behövde lite avbrott i erat städande och plockande.
Kramar från Belgarhuset

Eva i Halmstad sa...

Va skönt att veta att du är tillbaka och att allt är bra, måste vara skönt att ta de lite lungt nu.
*HA de gott.
Eva.