tisdag 5 december 2006

Snart får Eskilstunaborna

veta när våra politiker klipper håret och hur ofta dom tvättar bilen...

Njae, kanske är det inte fullt så illa men just nu pågår en kartläggning av kommunpolitikerna som känns en smula nära gränsen för det anständiga. Det redovisas vad dom tjänar, vart dom bor osv och den tidning som gör det är Eskilstunakuriren, en liberal tidning. Jag vet verkligen inte om det här är av godo eller ondo. Man fokuserar på de som tjänar mycket pengar och hänger ut dom. Vilka blir konsekvenserna? Spär man ytterligare på det redan utbredda politikerföraktet eller kan det på något sätt bidra till en stärkt demokrati? Men visar också upp de som "avviker" dvs de som är ovanligt unga eller ovanligt gamla eller ovanligt handikappade eller ovanligt extrema i sina åsikter.

Vad är demokrati? Är inte det att den vanliga människan har (och tar) makten över sin vardag? Hur stärker man då bilden av demokratin på bästa sätt? Genom att profilera extremer eller visa upp lyckade och misslyckade exempel ur vardagen...

Förlåt, glömde... vi lever i en marknadsekonomi där det går ut på att sälja lösnummer och när man väl fått till den braskande rubriken kan man kanske fylla på med det man egentligen vill säga. Läser då människor det? Det som var det egentliga budskapet. Eller är det bara snasket som fastnar i medvetandet?

Många frågor, och inga svar...
Det är vad demokrati är för mig.... frågor som vi gemensamt diskuterar fram svar på och sen agerar utifrån det vi kommer fram till. Så alla "Svenssons" därute... ni vanliga, vettiga människor. Kom fram, diskutera, var med! Låt inte extremerna ta över vårt samhälle och styra oss. Det är vi vanliga som är förutsättningen för att allt fungerar, vi måste börja ta för oss och hävda oss. Det är marknadsekonomi, det som syns säljer.... syns mera!!!!

Inga kommentarer: