lördag 25 november 2006

Cafedag idag

Härligt!!! Inte så många på plats denna gång, verkar som att stickning är totalt väderberoende. Är det så att om det är regnigt stannar man hemma och stickar, vid bättre väder kan man gå på café eller? *L* Det är så mysigt att sitta och småprata med varandra och med goa kunder som slinker in.

Vilket gott bröd det dyker upp på varje café! L som har butiken där vi är bakar själv ibland, ibland är det hennes pärla till sambo som stått för det goda.

Mitt jätteprojekt är klart men leveransen försenad pga av att Såpfot halkade iväg till Östersund istället för att hitta till Eskilstuna. Gick väl av bara farten när han reste från Kenya, inte så lätt att stanna till i tid. Men vi överlämnar när han kommer härnäst. Verkar till min glädje som att det inte dröjer så länge. Och ni får fortsätta vara nyfikna på vad det är egentligen.

Har ni noterat att det är översvämningar i Somalia och att även Kenya är drabbat? Det ligger så långt borta så man bryr sig inte. Jag har aldrig tänkt utanför Sveriges gränser innan jag träffade Såpfot, måste jag erkänna. Men nu ser jag allt möjligt som händer runt om i världen. Det gör så mycket att ha någon att tala med som kan berätta lite mer levande. I de nuvarande översvämningarna är det inte nog med att folk skadas av vattenmassor och att odlingsbar jord blir förstörd. Man får djurproblem också. Krokodiler vandrar där krokodiler aldrig vandrat förr och myggorna frodas. Tänk så ofattbart skönt vi har det här i vårt Sverige ändå. Vatten, avlopp, el, telefon, vägar fungerar och de flesta av oss har möjlighet att både arbeta och ha en fritid. Hur tar vi vara på det egentligen? Vågar vi leva i nuet, vara glada åt det vi har, glädjas åt de människor vi har omkring oss eller går energin till att planera för morgondagen? Klyschor, ja... Men som så ofta ligger det mycket i dom... ta dig tid, lev nu, njut och var glad idag och kom ihåg dina nära och kära och dina vänner... Vi har det BRA här och har alla förutsättningar för att leva bra liv.

Inga kommentarer: