måndag 28 januari 2008

Men gör inte människan annat än äter och stickar...

Jo... lite...

Vi har haft en del att shoppa och det är ju alltid roligt i ett nytt land. Utforska vad som finns och inte finns. Leta i kryddhyllor, grönsaksdiskar, leta småbutiker med annorlunda urval, se på hantverk och verktyg. Och se på människor. Alla sorter finns, alla stilar, typer, färger...

Men vi har också åkt omkring lite. I lördags for vi vid 10-tiden. Lastade in en kylbag med hemgjord köttpaj och vatten och gav oss iväg. Genom samhällena med sina getter och varierande bebyggelser och ut på småvägarna. Göran gillar sin GPS och ingår i ett nätverk som kör och rapporterar om vägarna man kör på så det blir lite nytta förenat med nöjet också för de afrikanska vägarna är sorgligt dåligt dokumenterade. Var nere på 500 möh och uppe på 2.200 som högst. Lunch åt vi på en klippa 2000 m upp! Såg zebror, antiloper, en struts, en dromedar, ett påkört oerhört vackert litet nattdjur, babianer och märkliga fåglar. Massajer uppklädda till tänderna (varför???) på väg genom vad som såg ut att vara ödemark. En by där vi först mötte en liten pojke med en blå fotogenlampa. Så en till. Och några till... Till slut hade vi nog mött hela byn ute på promenad i eftermiddagssolen med blå fotogenlampor i händerna. Fick aldrig reda på orsaken.

Körde ut ett litet spår där det var något "skyltat" genom lite text målad på en sten. Kom ut på en klippkant men hänförande utsikt över Rift Valley! Där låg några små grå hus, men också en stor, lång, vacker byggnad i mörkt trä. Alldeles vid klippkanten! Visade sig att man kan hyra det huset över en helg. Sex rum och kök och allt man kan tänka sig. Blir nog ett framtida projekt, tänk att få vakna en morgon med den utsikten.

Och vegetationen! Helt plötsligt, i jord så torr så den spruckit trots den senaste tidens regn dök det upp enstaka fantastiska blommor. Har fortfarande inte klarlagt vad det var för sorter men tids nog har jag nog räknat ut det.

Summa summarum... vi var trötta och dammiga när vi kom hem men vilken fantastisk januarilördag!!!

2 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Va roligt och hitta din blogg, sökte efter ett mönster , har lite Sudangarn jag ska göra av med, och kom till din blogg. Lägger dej som favorit, och ska med glädje titta in här.
Ha de gott på dej.
Eva.

Monica sa...

Du är så välkommen tillbaks!!!