tisdag 22 juli 2008

Hells gate nationalpark

Hells gate är ingen stor park. Men den bjuder på mäktiga vyer och också små detaljer som t ex lavaglas insprängt i bergen här och var. Området är vulkaniskt, därav de otroliga färgskiftningarna du kan se i den röda vägen.





Zebror i flock som alltid. Zebran är ett väldigt kommunikativt djur, man blir helt häpen när man hör vilka ljud dom kan framkalla. Lever i flockar och är väldigt familjekära.





Vårtsvin på flykt. Nejdå, vi hade inte medvetet skrämt dom, det blev bara bråttom någonstans.

Acasia, av den taggigare modellen. Taggarna är stenhårda! Knölarna är inte som jag först trodde en sjukdom, utan just den här sorten växer såhär. Finns en vitknölig också. Besöks flitigt av myror, vilket faktiskt är ett bättre skydd för växten mot att bli uppäten av giraffer och elefanter än vad taggarna är.






Till vänster i den här bilden är det vatten, men det vita till höger är växthus! Man odlar enormt mycket, bl a rosor, i växthus här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder!!!! har njutit av dom en stund...Härligt att ni delar med er av vad ni ser och upplever, både privat och av naturen, vyera i afrika...Känns som om ni är lite närmare då!!!

Kramar Gunbritt och Benny.