söndag 25 november 2007

Så skönt att känna sig stark!

Tack till hundarna som sett till att jag kommit ut och gått så mycket och till vännerna som flyttade så det blev lite träning även för armar och rygg med att bära omkring på saker. Var därute i deras nya paradis ett par dagar i veckan som gick. Spännande med nya vägar och skogar och roligt att iaktta hundarna i nya omgivningar. Den minsta hon är som ett yrväder! Har aldrig sett en hund hoppa och snurra på en gång, men det kan hon! Hon jagar någonting i gräset och beter sig mer som en katt än som en belgisk vallhund... Många glada skratt blir det....

Tradera är ett märkligt fenomen! Där finns allt. ALLT! Och en del drar iväg och blir jättedyrt, helt obegripliga saker ibland. Annat går för noll och ingenting. Har roat mig med att sitta och titta på avslutade auktioner också för att försöka förstå mekanismerna men det är inte lätt att begripa. Underbart hantverk går inte alls att sälja, trots att utgångsbuden är låga. Dåligt gjorda saker i konstiga material kan dra iväg. Böcker verkar inte gå att sälja alls till vettiga priser. Fina, nästan oanvända barnkläder slumpas bort. Tusen teknikprylar (är de stulna?), parfymer, musik, film... Allt... Köpläge med stort K med andra ord. Varför springa runt i affärer när allt finns på Tradera? Ska jag komma ihåg när jag fått ordning på livet och plånboken igen och känner att jag nog ska bo i sverige ett tag. När nu det blir?!?

Tvåändsstickar! Åååhhh vad det är härligt!!! Känns så rustikt och man blir bara så nöjd med resultatet. Har också gjort två söta barnmössor i brun och rosa Lanett. Spiralstickning, långa med tre små tofsar i ändarna. Jättegulligt!

I Kenya är det julmarknad för musungos (vita) idag i samhället Karen utanför Nairobi. Och det är stekhett sa Göran. Tänk om jag kan få uppleva det nästa år? Spännande med såna kontraster. Och vad värdesätter vita när man är på en annan kontinent?

Stickningen kallar, men måste in och kolla Tradera ofta idag för några auktioner ska avslutas och då kan det hända saker med buden. Just nu ligger en spolmaskin för 62 kr. Löjligt! De kostar över 500 kr nya... Men det blir ett fynd för köparen och en sak mindre som ligger här till ingen nytta.

Ha en härlig dag i kylan. Eskilstuna är vitt idag, bara ett tunt lager men ändå vitt...

Inga kommentarer: