torsdag 3 april 2008

Sjalen blev klar

och det blev faktiskt bra med den svarta randen längst ner så jag ska nog inte ta bort den. Invigde sjalen igår på dykklubbens cocktailafton. Och attans vad jag fick hemlängtan till alla er stickintresserade! Där kommer jag nöjd och glad och känner mig så fin och inte en enda människa kommenterade den ens! :-(






Nu jobbar jag med en annan spetsstickad, estnisk sjal som snälla Pärlmudden gav mig mönstret till. Vet inte om det ligger på nätet men bild kommer när den är klar. Underbart att jobba med det gråmelerade entrådiga ullgarnet från Kampes som Pärlmudden skickade! Det finns ingenting som går upp emot att sticka i riktigt ullgarn hur vackert annat garn än kan vara....

9 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Den är jättefin, vilket tråkigt folk som inte har vet att uppskatta god stickkonst, fast dom kan ju vara bra annat: ).
Jag var på hundkurs i går med fin sjal också, men ingen där heller som såg något..
Må så gott.
Eva.

Monica sa...

Himla tur att vi stickomaner har varandra så vi får lite uppmuntran mellan varven! :-)

Din sjal blev JÄTTEFIN den också!

I förra kommentaren nämnde du att du hade fått mail från en annan stickerska i Nairobi! Om du vill får du väldigt, väldigt gärna ge henne min mailadress eller be henne titta på min blogg och kontakta mig om hon vill. Saknar verkligen stickkompisar här.

Kram
Monica

Eva i Halmstad sa...

Jag har mailat Jabi, får se om hon hör av sej till dej, skickade med din bloggadress.
Jag känner bara henne genom att vi är med på samma Kal.
Ha de bra.
Eva.

Britt-Marie sa...

Dumt folk finns det överallt, var med om samma sak så, överallt.

Läcker blev sjalen och om man inte ser det så...
Kram och ha på dig den fler gånger och njut av att veta att du har den vackraste sjalen/accesoaren på festen.

Anonym sa...

Hej vännen vilken underbar sjal!!!!
På en underbar tjej :)
Saknar dig!!!
Natten till igår var vi och hämtade hem Giah... Åsa var ner på kurs med Blizzan och tog med Giah till Dalarna, där vi mötte upp...var hemma ca kl 06.00...
(Nästa tur ner skulle bli till sommaren, juli tror jag)
Kramar i massor från oss till er!!!!
Gunbritt och Benny.

Anonym sa...

Ska hälsa från matte..........
Det finns hundar och såna ska man ha alltså typ jag och en massa andra så finns det förklädda råttor och utklädda limpor det är INTE hundar.
Sen kan man ju förstås som hund tvingas att bo tillsammans med ett monster som utger sej för att vara katt. Nåt hundätande hemskt som heter Penny Pök. Hon bara fräser åt mej och slår mej på nosen minst en gång om dagen.

Märtagreta sa...

Det blev kök och trädgård som fastnade i min värld när vi lämnat skolan. Följer aldrig ett recept, kan bara inte låta bli att omvandla det. Kommer ihåg vår hemska lärare som hällde ut min sås i slasken, EFTER hon smakat den och tyckte den var GOD! Anledningen var att jag sa att jag mätt i handen, inte i mått, "så får man inte göra!!!" Hemska människa, men idag innebär kanske detta "trauma" att jag inte KAN få mig till att följa ett recept till punkt och pricka! Jag har dessutom lyckats förtränga lärarens namn ;-)
Ha en skön söndag!
(Nu ska jag göra bönbiffar med chili och kidneybönor)

Märtagreta sa...

Stickade dock mycket när pojkarna var små, (för 20 år sen) men fick också då problem med händerna och köpte så en stickmaskin. Den har jag lånat ut och saknar den gruvligt. Tyvärr ser det ut som om jag får åka och hämta, för lämna tillbaka verkar inte ske. Jag hade blivit jätteavundsjuk på din kreation, den är otroligt snygg!

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.