måndag 19 maj 2008

Söndagslunch med ryssar

Det var rejält varmt när vi samlades inför avfärden. Kändes lite märkligt att ge sig iväg med ryska diplomater och en av de bästa balettgrupperna i världen! Inte riktigt det normala umgänget.
Vi fick två dansare som sällskap i bilen, en kvinna som inte talade engelska och en ung man som talade utmärkt. Han bor i Tyskland och på sin lediga tid åker han gärna till Italien. Visade sig vara enormt intresserad av växter så vi hade väldigt givande samtal på resan!

Stannade på en utsiktspunkt, i vanlig ordning blev vi överfallna av säljare. Det gör så ONT i hjärtat att avvisa dom, turismen är fortfarande inte igång här så man förstår ju att dom verkligen behöver få något sålt, men man kan bara inte hålla på och shoppa hela tiden. Det finns en gräns för hur många täljstenskoppar och massajfiltar man behöver....

Utsikten är dock bedövande vacker, lite molnigt vid horisonten denna dag.

Kul kontrast, japansk text och kenyanska tyger

Solkänslig ballerina... Och den allestädes förekommande CocaColareklamen... i fattigdomens kenya

Vårt bilsällskap. Vem kan ana att denna stiliga yngling har en konstnärssjäl av högsta klass.

Bilen i vilken Lejonet Elsas mänskliga vänner dödades.

Det fanna många fantastiska växtliga mirakel att titta på i denna trädgård! Och många härliga färgkontraster, strukturer mm.

Vattenväxterna som ni ser här, de som ser ut som vår åkerfräken återkommer senare....

Vi hade åskådare när vi åt....



Har man valt porslinet utifrån fågeln?


Efter en lång och härlig lunch var det dags för lite djurspaning. Redan vid stranden kunde vi titta på kräftor, någon har satt in canadensiska kräftor i den här sjön och dom har formligen exploderat, det vimlade av dom i strandkanterna. Sen gav vi oss ut, sexton personer i två småbåtar, för att spana efter flodhästar! Blev djupt imponerade över att vi erbjöds flytvästar! Det har vi nog aldrig sett förr i Kenya.
Och jodå, vi hittade dom! Överallt..... Var lite spännande att sitta i den lilla, överbefolkade båten och veta att vattnet vimlade av de här kolosserna som är helt osynliga när de går under vattenytan.
Kenyanska fiskare.... Nätfiske.

I det stora hela en härlig dag som bjöd på mycket trevligt att titta på och en väldig blandning av människor. Det var ryssar, indier, en kvinna från Zanzibar, någon tysk, britter och ett par kenyaner.
Hem åkte vi ensamma, en alternativväg med massor av suckulenter och några strövande giraffer. Och förstås som vanligt massor av kor, getter, får och lösspringande hundar... Motorväg där man kan möta cyklister mot körriktningen, åsnekärror och oändliga mängder gående. Det känns verkligen konstigt att tänka sig att vi ska åka härifrån till det välordnade sverige... Kaoset blir en vana.

Inga kommentarer: