måndag 5 maj 2008

Trädgården vid Countryklubben

Man möttes av gräddigt gul Datura, för övrigt en växt man ofta ser och doftar i samhällena i Kenya.

Blommande Monstera...


Den här stigen måste jag gå någon gång....

Clivia fanns överallt som marktäckare

Intressant storvuxen men småblommig Fuxia

Ampellilja som marktäckare

2 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

De ser ut som om du går omkring bland våra krukväxter fast dom är ju enorma.
Stackare som inte blir ordentligt firad.
Så mysigt de ser ut där du bor , men jag förstår att du blir trött på de praktiska, de är ju så viktigt att sånt ska fungera.
De ser ut som om de är ett annat ljus hos dej.
De ser så varmt och gott ut.
Jag ska prata mej varm för Kenya , men jag tror att många är rädda för att åka dit, men hör ju bara när de är elände där.
Må så gott på dej, nu ska jag sätta mej i soffan och sticka , jag och Tass har varit på agilityträning, så vi är så trötta nu.
Eva.

Monica sa...

:-) ja, det är helt fantastiskt att få se växterna frodas såhär, man känner dom så väl hemifrån men så har de exploderat och bara vräker ur sig underbara blommor. Njuter av varje stund...

Du har nog rätt om ljuset, hade inte riktigt tänkt på det. Överlag är luften väldigt annorlunda här, betydligt mindre syre eftersom det är så högt, inne i stan är luften förorenad på ett sätt vi aldrig upplevt i sverige och så påverkan av värmen som ger ett extra vibrato.

Man behöver definitivt inte vara rädd för att åka till Kenya, det är så olyckligt med den bild som målats upp i medierna hemma. Det är ett härligt turistland, vimsigt och helt annorlunda mot hemma, men folk är så måna om att man ska ha det bra och det finns både hav och natur att uppleva. I överflöd!

Sköt om Tass! Det ser ut att vara en jättemysig liten vovve...

Kram
Monica