fredag 7 mars 2008

Ingen läsning för känsliga....

Minns hemma i sverige.... Två personer i en villa på 125 kvadratmeter, flera bilar, MC, utan att blinka köpte man mat och dryck för en helg för 1000:- och båda brukade tobak. Inget ovanligt scenario.

Susan var sen idag. Hade inte glasögonen på mig när hon kom in i sovrummet där jag satt och lade en enkel ögonmakeup med mitt nya sminkset för ca 400:-. Var glad åt att ha dimsyn så jag slapp se smärtan i ögonen när hon berättade...
Hon berättade att hon var sen för att hon suttit med sin syster inatt. Systern förlorade sitt barn igår. En liten på bara några månader. Idag måste dom till sjukhuset och hämta liket för annars hamnar barnet i en hög bland andra döda barn. På den högen häller man syra och så är dom borta... Den här familjen vill begrava sitt barn, men i hembygden, inte här i Nairobi. Att ta en bårbil och få tag på en kista skulle kosta ungefär 1000:-. Fast hela familjen, och den är stor!, hjälps åt kan dom inte få ihop pengarna utan den sörjande modern kommer att få lägga liket av sitt barn i en vanlig väska, dolt under något som ska se ut som en vanlig packning, och åka med en av de skrangliga, eländiga bussarna som kallas matatu upp till byn. Om någon upptäcker vad hon gör riskerar hon att hamna i fängelse så hon får inte gråta under resan.

Någonting är väldigt FEL i den här världen....

Inga kommentarer: