lördag 22 mars 2008

Skaplig pask anda

Tillbringat dagen i en bat pa indiska oceanen. Goran och hans dotter som ar har pa besok besokte havsbotten. Sjalv holl jag mig i baten och holl utkik efter... tja, mest ingenting. Var riktigt skont. Synd bara att solen ar sa het, man branner sig latt trots att man haller sig i skuggan och ar val insmord. Lunch framat eftermiddagen ute pa en o, bestaende av forst hur mycket farsk krabba som helst + lite plockmat. Sen cocoskokt ris, chapati och pinfarsk helstekt fisk. Jaja, jag vet.... jag ater inte fisk, och det gjorde jag inte heller eftersom det varit dieten i ett par dagar nu. Men krabba och chapati och ris rackte langt....Och sa farsk frukt pa det. Ananas, cocos, mango och lite annat. Ojojoj sa gott.... avslutade lunchen med en tupplur under ett palmtak vid Indiska oceanen.

Egentligen forstar jag inte riktigt att vi ar har kanner jag.... trots att jag kanner svetten rinna och solbrannan svida och hor syrsorna, aporna och fladdermossen.

Bilder kommer...

I gar tog jag en egen lite tur med tva svarta herrar som support och farden i en Tuktuk gick in i den pyttelilla stan harintill som heter Shimoni. Den ar verkligen liten! Och valdigt, valdigt afrikansk. Inventerade alla butiker efter garn med klent resultat. Sedan for vi ut i andra anden av samhaller for att kopa en mystisk, smaforbjuden palmdryck. Medan jag satt dar pa en skranglig bank med mina tva eskorter kom ett helt gang barn och narmade sig sakta. Dom satte sig i en halvcirkel som slot sig narmare och narmare och efter ett tag fick jag finna mig i att dom pillade och petade overallt. Mitt lila nagellack pa tarna var valdigt intressant. Och mina langa fingernaglar, och mina vita ben....

Farden avslutades med ett stopp pa en lokal krog, dar jag hittade vardinnan har pa det lilla hotellet vi bor pa. Fick en enormt intressant pratstund med henne och andra! Sen nar jag skulle tillbaks till hotellet skulle en muslimsk man skjutsa sista biten och da fick jag mina fiskar varma! Hur hade jag som kvinna kunnat aka ifran min man och hans dotter som jag gjort!

Manga, manga kulturkrockar far man i det har landet....

Palmdrycken... tja.... nu har vi provat och jag tror inte jag gor det igen. Men kocken pa hotellet som fick ta over det som blev kvar var sa bakis idag sa vi alla fick sen frukost.... Tur vi bara tog en bottenslatt i varsitt glas!

2 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Låter som en spännande upplevelse iallafall!
Saknar dig!! Hoppas vi hörs snart på msn! Har några nya recept att lägga in nu...Det blir när jag kvicknat till lite mer efter gårdagen... Vi hade ju goda vänner här, och klockan blev halv 3 innan jag kom i säng...
Ha det gott, vännen! Njut av solen o värmen, här har det varit -12 inatt.
BAMSEKRAM

Eva i Halmstad sa...

Ska bara påminna lite om vädret här, 15cm snö, blåst, kallt, vått, fel borde vara våren nu.
Njut av ditt härliga väder, lite synd att du inte hittar några garner där nere.
Verkar som om du haft en bra utflykt.
Ha de så gott.
Eva.