måndag 17 mars 2008

Ny tur ut i det okända

Lördagen höll vi oss i Nairobi, var ute och handlade blommor till balkongen. Fyra pelargoner, två Lyckliga lottor och ca 40 liter jord gick på hela 40:-! Mycket är dyrt här men inte allt. Oj om man hade en trädgård ändå... Tänk vad man skulle kunna plantera och roa sig när plantorna är så billiga!

Söndagen tog vi en tur med början i en förhållandevis väldigt välordnad stad, Thika. Den ligger i jordbruksdistrikten så det bedrivs mycket affärsverksamhet där vilket kanske kan förklara ordningen.

Det finns många sätt att ta sig fram... Cykeln är en "bodaboda", dvs en cykeltaxi. Väldigt vanlig utanför Nairobi. Här i Nairobi är det förbjudet. Tack och lov, det är rörigt nog ändå.


Berget Ol Donyo. Är Nationalpark, inte så känd sådan. Man kan promenera upp på berget men då ska man ha med beväpnad vakt eftersom det finns mycket vattenbufflar som kan gå till anfall. I parken finns en del apor, fåglar och fjärilar. Från toppen lär man en klar dag kunna se både Kilimanjaro och Mount Kenya. Den här dagen nöjde vi oss med att köra runt berget. Att åka i detta uppodlade landskap var fantastiskt och bjöd på både mäktiga vyer och intressanta växter.

Ananasodling! Hur mycket som helst... Den här odlingen tillhör Del Monte.


Gott om boskap förstås. Vi kom ut på vägar där det knappt kom några bilar alls, men väldigt många kärror dragna av oxar.

Kaffe!

Bitvis var det oerhört frodigt!

En av egendomsägarna hade verkligen förstått det där med att marknadsföra sig mot länder utanför Afrika.

Grönska... och blommor... och lite allmänt kul...




Dagens djur! Det är inte bara de stora djuren som är imponerande.

Cykeltaxi förekommer som sagt var överallt.

Kan man kalla det här en väg? I vilket fall som helst åkte vi den...

Inga kommentarer: