tisdag 25 mars 2008

Lite mer från hotellet och hemresan

Jobba kommer han inte undan... Jag har såklart stickningen redo....

Frukost dagen för hemresan. Ananas, banan, gröna apelsiner, rostat bröd med smör, en pannkaka, stekta ägg och egentligen te men jag hade pulverkaffe med så vi drack kaffe istället. Lite olikt hotellen i sverige....

Hemresan blev smått vansinnig.... Första milen var ok. Vi tog en liten väg norrut för att slippa Mombasa och den vettlösa trafiken i stan och vid färjan man måste över där. Var rätt bra väg från början, men det hade regnat mycket och vid en vägtrumma var det bara för mycket. Några bilar hade redan kört fast, och vi körde också fast ordentligt i ett försök att hjälpa några andra. Men tack och lov så är ju Göran tränad i såna situationer och kunde med hjälp av många vänliga människor reda ut situationen. Den matatu ni ser på bilden fick vi tyvärr inte loss trots många försök.

Stannade efter ett par km vid ett rinnande vatten och fick bort den värsta leran. Göran var lerig upp till knäna! Kom sedan efter ytterligare några mil ut på Mombasavägen. Tog inga bilder där, det vara bara så galet. Eftersom vi har en vänsterstyrd bil och det är vänstertrafik var jag tvungen att hänga med ordentligt hela tiden för att vi skulle kunna komma förbi bussar och lastbilar som nästan fastnade i de branta backarna. Man flyttar sig från 0 meter över havet upp till 1700 under de nästan 50 milen till Nairobi. Stannade i en liten stad som heter Voi och åt, var inte lätt att hitta ett matställe, men om man bortsåg från flugorna så var det vi hittade riktigt bra! Maten kom snabbare på McDonalds, och var både fräsch och god.
Såg ett antal olyckor och otrevliga avåkningar på vägen och när vi kom "hem" till Nairobi var det i ett vansinnigt regnoväder. Konstigt nog regnade det inte i den delen av staden vi bor i så vi fick in det mesta av packningen torr. Men... tja.... det låter kanske knasigt, men jag tycker faktiskt det är rätt roliga äventyr sånthär. Beror väl till stor del på att jag är så totalt trygg med Göran vid ratten. Han är verkligen duktig på att köra och reda ut knepiga situationer.
Inga röda elefanter den här turen, men många giraffer, dromedarer och babianer.

3 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Kul att höra om era äventyr!!
Ha det bra vännen!
KRAM Ann-Louise

Eva i Halmstad sa...

Klart du ska tycka att de är "rätt roliga äventyr", de är de ju.
Är avundsjuk på dej till viss del, på allt roligt och annorlunda du får vara med om, men allt är kanske inte så skoj, de är ju på riktigt för dej.
Ha de gott på dej, säjer hon som tycker att ett nytt stickmönster eller ett matrecept är riktigt spännande.
Eva.

Monica sa...

Tack båda....
Tycker också att ett matrecept eller en stickbeskrivning är ett spännande äventyr:-)

Det är verkligen stor skillnad på att vara på semesterresa och att leva i ett land. På gott och ont.

KRAM
Monica