lördag 16 februari 2008

Hur beskriver man en camp?

Tja... det är staket runtom. Husen är fyrkantiga och byggda i tegel. Det finns struktur, stigar och flera sällskapsbyggnader. Vi träffade flera som Johanna kände men ingen verkade riktigt ha koll på att vi skulle komma. En kille som jag visste att Göran hade haft kontakt med fanns iofs på plats, men låg och sov. Vi irrade lite fram och tillbaks, frågade och frågade men fick inte klart med boende. Ställde ifrån oss väskorna vid en tukola (de små husen man bor i) och gick efter inbjudan bort till mathuset och träffade mer folk, noterade att man laddade kylen med öl inför kvällens grillparty och letade oss fram till köket där det serverades mat. Johanna berättade att man slaktar det som ska ätas till dagens måltid alldeles där. Idag serverades kyckling, ris, en varm vitkålsröra och en varm bönröra tillsammans med färskt bröd. Helt ok mat!

Åt, pratade med en norrman som var på plats här med ett gäng norska journalister. Drack kaffe och surrade lite och sen gav vi oss ut på bostadssökande igen. Träffade en kvinna som sa att hon hade rum åt oss. Gick först och kollade hygienhuset. En fristående byggnad där man eldar under tunnor med vatten för att få varmvatten till de fyra duscharna. Lite ovanligt för en svenska, men fullt funktionell tydligen. Toaletterna var också OK. I husen finns handfat så man kan tvätta händerna iallafall, men inget annat.

När vi kom till de anvisade rummen kom mannen Göran varit i kontakt med och konstaterade att det inte gick att bo där, det fanns inga platser för oss utan vi skulle gå till en camp bredvid.

Sagt och gjort, vi travade iväg. Vår packning stod kvar på trappan! Ytterst obehagligt att lämna allt sådär men det var tydligen helt ok så... Kom in på nästa camp som låg bara på andra sidan staketet. Här var riktigt vackert!!!! Anlagda stigar med välklippta häckar, frodiga stora träd varav en del blommar generöst. Många små hus inbäddade i grönska. Fick irra runt här en del också. Johanna känner många så det blev många stopp och hälsningar. Tyvärr var jag trött... Uppe sen fyra, allt omkring helt nytt, flygresa osv osv... Till slut blev vi anvisade ett varsitt hus bredvid varandra. En öppen veranda, där sitter jag nu, med tak och myggnät runtom. En stor, mjuk säng med rena vita lakan och rosa myggnät. Iofs någons rum, det var mycket personliga tillhörigheter här. Men vad spelar det för roll... Det var en ren säng och mitt bagage stod snyggt och prydligt placerat på golvet. Ingen ström, det är bara vissa timmar under dagen. Tur jag har med mig pannlampa så jag kan sticka på kvällarna! Tack för det Göran!

Somnade till ljudet av bräkande killingar som betade här utanför huset, kacklande hönor och engelska bruten på alla möjliga och omöjliga språk. Och när jag vaknade fanns det både ström och internet, solen skiner lite lagomt, omgivningen är vacker och det pirrar av förväntan! Vad ska hända härnäst....

1 kommentar:

Anonym sa...

Skönt att du kom fram ordentligt...Helt otroligt vad mycket du får vara med om...Följer med spänning din blogg...SAKNAR DIG...Kramar Gunbritt och Benny.