onsdag 13 februari 2008

Idka välgörenhet

Av naturliga skäl kommer jag mycket i kontakt med de gåvor som kommer från olika håll hit till Kenya. Är fortfarande tveksam till bistånd som det ser ut idag för det hamnar oftast inte där det behövs! När man reser i landet ser man hela tiden påbörjade byggnadsprojekt som inte avslutats, stängda skolor och annat tveksamt. Vart tar pengarna vägen kan och bör man fråga sig! Har fortfarande inga patentsvar. Men ett par småsaker har jag snappat upp som jag gärna förmedlar vidare.

När du ger kläder avsedda för Afrika, tänk på att människor svälter. De är små... Så små storlekar är väldigt välkommet! Barn och kvinnokläder kommer det in rätt mycket av men manskläder är bristvara. Även där... små storlekar!

Hör du talas om kommuner/föreningar osv som ska skänka saker. Försök styra upp så att det kommer dit det bäst behövs och kan användas. Såg ett konkret exempel på foto häromdagen. Någon snäll förening hade skänkt jättefina stadsbussar till en stad i Sudan. Tanken är jättebra, bussar behövs. Men i just det området är vägarna fulla av potthål så de låga stadsbussarna går inte att använda och nu står de bara till ingen nytta. Det är så synd! Både bussarna och frakten har säkert kostat ansenliga pengar.

Det finns något som heter mikrolån! Vad jag kan bedöma en genialisk ide. Du söker upp ett finansieringsinstitut på nätet, ser exakt vilka personer som ansökt om lånen. Du kan ge hela eller del av beloppet och näringsidkaren återbetalar inom avtalad tid. Du lånar alltså bara ut dina pengar men hjälper en konkret person att försörja sig själv. Kan det bli bättre...

Nu gick strömmen... igen...
Ha det så bra tills vi hörs igen

Inga kommentarer: