torsdag 7 februari 2008

I Mombasa

Bilresan pa 43 mil tog nastan 8 timmar men det var det vart... Fascinerande landskap som kraftigt forandrades under nedstigningen fran 1700 till 0 meter over havet. Nya vaxter tillkom och andra forsvann. Trafiken forandrades nar vi kom in pa strackan dar vagen var bra. Det som inte forandrades var boskapshjordarna man vallar langs vagkanterna! De fanns kvar, hogst patagligt. Men endast vid ett tillfalle blev det nodvandigt att testa bromsarna med anledning av kossor pa vagen. Vid ett mote med en trippelomkorning (en personbil korde om en buss som korde om en lastbil) blev det ocksa hastig inbromsning. Och nar en babian makligt gungade sig fram over vagbanan. For att inte tala om nar tva roda elefanter vandrade over (nej, vi har inte druckit for mycket, dom var faktiskt roda av den roda jorden).

Nu ar det sovdags, efter en middag dar det serverades bl a barracuda... Imorgon ska Goran upp halv sju och ut och dyka, undertecknad ska avnjuta en sovmorgon och sedan vandra under palmerna bort till den uppdukade frukostbuffen. Sen kanske ett dopp i havet. Och sa lite bloggande och stickande och swahilistudier ute pa var lilla balkong. Later som en bra fredag i Mombasa...

3 kommentarer:

Anonym sa...

JA det låter verkligen som en bra fredag!!!!
Skönt att höra att resan gick bra...
Röda elefanter hm skulle velat se dom...Du tog inget kort???
Här är allt ok...
KRAM / Gunbritt.

stickkatten sa...

Vilken härlig dag, men här i norr där jag bor har solen anlänt igen.
Inga röda elefanter men 2 älgar som knallar runt i byn
Hälsningar Mona

Monica sa...

Tyvärr hann jag inte med att ta några foton. På återresan spanade vi igen men då fanns inga elefanter i sikte.

Älgar är minsann inte fy skam. Det är många som reser till sverige för att få se såna... Och en klar och solig vinterdag med snö, kanske en stunds pimplande på en sjö. Det är definitivt gyllene stunder i livet.