fredag 14 mars 2008

Lite stickat och dagens kompis....

Bilderna blir som alltid lite större om du klickar på dem.

Set med väska, armband och hårband. Armbandet och hårbandet stickat i ett svart sockgarn med stretch från Hjertegarn. Väskan i Saffran.

Tvåändsstickad mössa. Det blå garnet är hemfärgat. Älskar tvåändsstickningen, det är så lätt att variera sig...


Väska i dominostickning. Det gula och oranga är Saffran, det multifärgade ett Onlinegarn som jag fick som avskedspresent från gänget på stickcaféet. Handtaget är stickat i mosstickning, med pyttesmå flätor inlagda som detaljer. Tänkte att mosstickningen skulle göra bandet lite plattare och stabilare, och teorin höll.

Sjal i Blendbamboo från Hjertegarn. Blev väldigt fint fall och skön att ha på. Färgnr 6007.


Spetsmössa, mönster från Knitty winter 07. Garn från Naturgarn. Pärlorna skulle ha varit väldigt rosa man tappade färgen. Mössan blev lite för liten för en vuxen i det här garnet, men mönstret var roligt att göra och är nog lätt att räkna om om man vill göra en större. Pärlorna syns dåligt på bild, men sitter i varje "hål" utom längst upp på huvudet.


Dagens balkongkompis... en kameleont!!! Ursöt...

1 kommentar:

Eva i Halmstad sa...

Sån massa fina saker du gjort/gör, när jag tänker Kenya, tänker jag inte tvåändsstickade mössor.
Gillar din väska, jag håller på med en också, ska härma din mossstickning på handtaget, själva väskan är av en skrotad sockklubbssocka , den blev för stor, inte som din, men lagom för plånbok och telefon.
Härliga bilder.vi lever verkligen i olika världar.
Ha de gott på dej, och tack för komentaren på min blogg.